Direktlänk till inlägg 25 november 2019
Cheesecake med saffran
Ingredienser:
Pajskal:
150 g pepparkakor
50 g smör
Fyllning:
0,5 g saffran
1 tsk vatten
400 g färskost
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 st ägg
0,75 dl vetemjöl (jag använde majsmjöl)
1 dl vispgrädde
Till servering:
Vispgrädde
frukt eller bär
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Smula sönder pepparkakorna i en matberedare och blanda med det smälta smöret.
2. Tryck ut blandningen ordentligt i botten av en springform på 24 cm i diameter.
3. Blanda saffran och vatten i en stor bunke och rör tills det är riktigt gult.
4. Rör i färskost, socker och vaniljsocker i bunken, tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
5. Vispa ner mjöl och vispgrädde
6. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 60 minuter. Stäng av ugnen och låt svalna i ugnen i ytterligare en timme.
7. Servera med vispgrädde, färska bär eller frukt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|