Direktlänk till inlägg 18 augusti 2013
Kyckling med sesamfrön och rädiskimchi
4 portioner
Ingredienser:
4 portioner ris
eller annat gryn
2 msk sesamfrö
Kyckling:
4 kycklingfiléer
1 msk olja
2 msk fl ytande honung
3 msk japansk soja
salt och peppar
1 dl vatten
2 tsk majsstärkelse(Maizena)
Rädiskimchi:
1 knippe rädisor
ca 200 g salladskål
1 rödlök
1 lime
1 msk japansk soja
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 c
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Stek kycklingfiléerna i olja tills de får färg.Lägg dem i en ungsäker form.Häll över honung,soja,peppar och salta försiktigt.Stek dem mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Häll skyn från formen i en kastrull och häll på vatten och blanda ner majsstärkelsen.Låt koka i hop ett par minuter och smaka avmed salt och peppar.
Kimchi:Ansa och hyvla räddisorna tunt.Ansa och strimla salladskålen.Skala dela och skiva löken tunt.
Pressa saften ur limen.Blanda limesaften med soja,olja och sambal oelek.Marinera grönsakerna i dressingen.
Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna,strö på lite salt.
Skär kycklingen i skivor och blanda med den varma såsen.Strö på sesamfröna.
Servera med ris och kimchi.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | ||||
|