Direktlänk till inlägg 23 februari 2014
Vaniljpannacotta med Lemon Curd
4 portioner
Ingredienser:
4 dl grädde
1,5 gelantinblad
1 vaniljstång
2-3 msk socker
Lemon Curd
50 g smör
2 äggulor
1 dl socker
skal från en citron
saft från 1/2 citron
Garnera med valfria bär på spett
Gör så här:
Lägg gelantinbladen i kallt vatten.Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången.Koka upp grädden med vaniljstång, vaniljfrön och socker.
När grädden kokat upp,krama ur gelantinbladen och tillsätt dem i grädden under omrörning.Plocka upp vaniljstången.Häll i serveringsskålar och ställ i kylskåpet 3-4 timmar.
Riv citronskalet fint och pressa ur citronen.Koka upp citronskal,citronsaft och smör tills det löst sig.Låt svalna lite.Vispa äggulorna och sockret poröst och blanda med cotronkrämen.Vispa lätt på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka.
När pannacottan stelnat,lägg ett lager lemon curd på toppen och garnera med valfria bär.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 |
8 |
9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 | |||
17 | 18 | 19 |
20 |
21 | 22 | 23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||||
|