Direktlänk till inlägg 14 maj 2016

Rostas med krämig risonisallad och sparris

Av Carina Andersson - 14 maj 2016 18:05

  

Rostas med krämig risonisallad och sparris


4 portioner


Ingredienser:

Risoni

  • 4 dl risonipasta
  • 250 g grön sparris
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 tomater
  • 130 g paprikapesto

Rostas

  • ca 600 g rostas i skivor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Risoni:Koka upp och salta pastavattnet. Koka risonin 11 minuter.
  • Ansa och skiva sparrisen. Koka den med pastan när det återstår 2 minuter av koktiden. 
  • Hacka persiljan. Skär tomaterna i klyftor.
  • Rostas: Bryn köttet på båda sidorna i smöret i en stekpanna. Sänk värmen och krydda med timjan, salt och peppar. Stek ca 5 minuter och vänd då och då.
  • Risoni: Häll av vattnet från risonin och sparrisen och häll tillbaka den i kastrullen. Rör i paprikapeston, persiljan och tomaterna. Smaka av med salt och peppar.
  • Skiva upp köttet och servera med risoni.

Smaklig måltid

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards