Direktlänk till inlägg 27 april 2014
Tabboluleh
4 portioner
Ingredienser:
2 1/2 dl bulgur
5 dl grönsaksbuljong
3 finhackadeschalottenlökar
2 dl hackad färsk mynta
Pressad saft av 1 citron
3 msk olivolja
3 tomater
1 stor gurka
kärnor från granatäpple
salt och peppar
Gör så här:
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen i grönsaksbuljongen.
Blanda i lök,mynta,citronsaft och olivolja.Smaka av med salt och peppar.Låt stå i kylskåpet i några timmar.
Kärna ur tomaterna och skär dem i mindre tärningar.Kärna ur gurkan och skär den i mindre bitar.Blanda i tomater och gurka strax före serveringen.Dekorera med kärnorna från granatäpple.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 |
|||||||
|