Direktlänk till inlägg 21 juni 2014
Älgfile med potatissallad
4 portioner
Ingredienser:
Älgfile
Marinad:
1 dl olivolja
2 tsk svarpeppar
4 msk soja
4 msk hackad färsk basilika
Potatissallad:
1 kg färskpotatis
2 salladslökar
Dressing:
3 dl Gräddfil
2 vitlöksklyftro
2 msk hackad färsk gräslök
salt och svartpeppar
Garnering: Basilika blad
Tillbehör: Körsbärstomater
Gör så här:
Putsa filen.Blanda i hop marinaden .Lägg filen i en plastpåse och häll över marinaden.Låt marinera i kylskåpet 5-6 timmar.Tag fram köttet minst en timme innan grillningen.Grilla filen hel,pensla på marinaden som köttet legat i under grillningen.Stick in stektermometer mitt i filen,grilla tills den visar ca 55 grader. Låt köttet sedan vila i folie ca 10 min. Skär köttet i ca 2 cm skivor
Koka potatisen i saltat vatten.Låt svalna och skär den i bitar.Skala och skiva löken.
Blanda i hop dressingen i en skål.Vänd ner potatisen och löken.Låt stå i kylen ca 2 timmar.
Garnera med basilikablad strax innan servering.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 | 26 | 27 |
28 |
29 | |||
30 |
|||||||||
|