Direktlänk till inlägg 25 juni 2014
Fläderpannacotta
4 portioner
Ingredienser:
1 dl koncetrerad flädersaft
2 msk socker
1 vaniljstång
2,5 dl vispgrädde
2 gelantinblad
1/2 l färska jordgubbar
Gör så här:
Koka upp grädden med vaniljstång och socker.Dela stången innan du lägger ner den i grädden.
Lägg gelantinbladen i kallt vatten och låt stå i fem minuter tills de blir mjuka.
Låt grädden stå någon minut efter att den kokat upp.Sila och blanda sedan i saften.Krama ur vattnet ur gelantinbladen och lägg ner dem i grädden,blanda om så att de löser sig.
Häll upp i portionsformar och låtstå i kylen ca 3 timmar.
Skär jordgubbarna i mindre mitar,mixa dem med en mixerstav till enslät sås.Spara fyra jordgubbar till dekoration.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 | 26 | 27 |
28 |
29 | |||
30 |
|||||||||
|