Direktlänk till inlägg 15 februari 2015
Sambalkyckling
4 portioner
Ingredienser:
600 g kycklingfilé
2 paprikor i munsstora bitar,gärna olika färger
4 salladslökar i 3 cm-bitar'2 vitlöksklyftor,skalade och skivade
1 msk rapsolja
1/2 msk sesamolja
1/2 msk ljus soja
1 msk rostade sesamfrön
Snabbmarinad:
6 msk ljus sirap
2 msk sambal oelek
2 msk flytande honung
2 vitlöksklyfta,skalad och riven
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till marinaden.Lägg ner kycklingen och låt marinera i minst 20 minuter.
Hetta upp en stekpanna tills den ryker.Tek paprikan i rapsoljan tills den är lite sotad.
Tillsätt salladslök och vitlök och låt fräsa med i någon minut.Häll på sesamolja och soja,rör om.
Stek kycklingen till innetemperaturen är 70 grader.Slå på marinaden och låt skycklingen puttra i det.Lägg över paprikan och löken,strö över sesamfrön och servera med ris.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 | 21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
||||
|