Direktlänk till inlägg 20 februari 2015

Krispig lax med rädisor och persiljekräm

Av Carina Andersson - 20 februari 2015 15:50

  

Krispig lax med rädisor och persiljekräm


4 portioner


Ingredienser:

Lax

  • 4 port laxfilé (à 140 g)
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl panko
  • 2 msk olja

Potatis

  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar

Persiljekräm

  • 1/2 kruka persilja
  • 250 g kvarg

Sallad

  • 125 g rädisor
  • 150 g salladsärter
  • 1/2 romansallad
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk olivolja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225˚C.
  • Potatis: Dela potatisen och blanda den med oljan. Krydda med salt och peppar. Häll ut den på en plåt och rosta mitt i ugnen cirka 30 minuter.
  • Persiljekräm: Hacka persiljan och blanda med kvarg, smaka av med salt och peppar.
  • Sallad: Skär rädisorna i skivor eller klyftor och dela salladsärterna på längden.
  • Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka salladsärterna mjuka någon minut. Låt dem rinna av. Skär salladen grovt. Blanda den med rädisorna och ärterna. Vänd ner vinäger, olivolja, smaka av med salt och peppar.
  • Lax: Dela laxen på längden. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Knäck äggen och vispa ihop dem för sig i en djup tallrik. Lägg pankon på en tallrik.
  • Vänd laxen först i vetemjölsblandningen sedan i äggen och sist i pankon.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida.
  • Servera laxen med rostad potatis, persiljekräm och sallad.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards