Direktlänk till inlägg 9 juli 2015
Grillade vildsvinsburgare med sötpotatis
4 portioner
Ingredienser:
Vildsvinsburgare:
400 g vildsvinsfärs (mal direkt då du ska tillaga)
200 g älgfärs
1 msk flingsalt
1 msk pepparmix
2 st rödlök,skivade
1 st morot,strimlad
2 st saltgurka,strimlad
2 st vitlöksklyftor,pressade
smör eller olja att steka i
Chilimajonnäs:
150 g majonnäs
0,5 dl chilisås
3 cl calvados
1 msk matlagningssenap
cayennepeppar,salt
Tillbehör:
4 sötpotatisar, skär dem i långa bitar
4 blad romansallad
Gör så här:
Mal och blanda färsen med kryddor och forma till hamburgare. Låt dem ligga i cirka 30 minuter i kylen på en tallrik.
Sätt ugnen på 225 grade.Skölj och skiva potatisen i långa bitar.Lägg ett bakplåtspapper i botten på en plåt och ugnsrosta potatisen ca 30 minuter.Krydda med salt och peppar.
Stek lök,morot och saltgurka med vitlök i smör eller olja i en het stekpanna,tills de blir brynt.
Blanda i hop chilimajonäsen och ställ i kylen.
Grilla hamburgarna helst på kolgrill 3-4 minuter på vardera sida.
Dags att servera,med eller utan bröd.Smaklig måltid.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 | 10 | 11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|