Direktlänk till inlägg 10 juli 2015
Grillad älgentrecôte med aromsmör
4 portioner
Ingredienser:
4 skivor älgentrecôte
600 g färskpotatis
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
125 g sockerärter
några kvistar timjan
1 dl olivolja
salt och peppar
4 ark aluminiumfolie,ca 40x40 cm
Aromsmör:
75 g rumsvarmt smör
1 tsk rivet citronskal
2 tsk finhackad timjan
2 tsk finhackad basilika
Tillbehör:
sallad
tomat
Gör så här:
Koka potatisen i lättsaltat vatten ca 10 minuter.Låt potatisen svalna något och skiva den i cirka 7 mm tunna skivor.
Skiva purjolöken,hacka vitlöken och blanda det med potatisen samt sockerärter,timjan och olivolja i en bunke.
Krydda med salt och peppar.
Fördela potatisen på fyra ark av aluminiumfolie och vik ihop dem till paket.Lägg potatispaketen på grillen och grilla på indirekt värme cirka 15 minuter.
Aromsmör:Blanda ihop smöret med citronskalet och kryddor.Smaksätt med salt och peppar.
Krydda köttet med salt och peppar och det cirka 2 minuter på varje sida.
Servera köttet med potatisen,med aromsmör och sallad.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 | 10 | 11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|