Direktlänk till inlägg 28 april 2016
Helstekt ryggbiff av dovhjort
Ingredienser:
Ryggbiff av hjort
1 1/2 tsk svartpeppar
1 1/2 tsk salt
Smör
Kryddsmör:
5 msk smör
3 st vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och blanda i vitlök och kryddor till kryddsmöret.
Bryn det finputsade köttet i rikligt med smör i lagom het stekpanna.Salta och peppra.
Lägg köttet i en ugnssäker form,stick i stektermometer från kortsidan in mot mitten.
Häll över kryddsmöret och låt köttet steka i 125 grader tills den uppnår en innertemperatur på 60 grader.
Ta ut köttet ,lägg det på folie.Häll över kryddsmöret över köttet ssom ligger i formen och linda in ordentligt i folie,dubbla lager.
Låt köttet vila i 30 minuter.Skär köttet i skivor.
Servera med ugnsbakad potatis,trattkantarellsås och picklad rödlök.
Smaklig måltird
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | 10 | |||
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
||||
|