Kryddig kyckling med avokadoröra och bönsallad
4 portioner
Ingredienser:
Avokadoröra
- 2 avokador
- 1 kruka koriander
- 1 krm chilipulver
- 1 vitlöksklyfta
- 1 lime
Bönsallad
- 1 förp kidneybönor (ā 400 g)
- 1 röd paprika
- 1/2 msk olivolja
- 2 tsk rödvinsvinäger
Kycklingfilé
- 4 kycklingfiléer
- 1/2 tsk paprikapulver
- 2 krm chilipulver
- 1/2 tsk salt
- 2 krm peppar
- 2 tsk olja
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Avokadoröra: Dela och kärna ur avokadorna, gröp ur avokadoköttet och mosa det.
- Hacka hälften av koriandern, blanda ner den och chilipulvret i avokadoköttet och pressa i vitlöken. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
- Bönsallad: Skölj bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av. Dela, kärna ur och strimla paprikan tunt. Blanda allt och krydda med olivolja, vinäger, salt och peppar.
- Kycklingfilé: Skär kycklingen i bitar och blanda med kryddorna. Stek dem några minuter på varje sida i oljan i en stekpanna.
- Servera kycklingfilén med ris, avokadoröra, resten av koriandern och bönsalladen.
Smaklig måltid
/Carina