Direktlänk till inlägg 5 februari 2017
Paella med chorizo,persiljeyoghurt och stekt citron
2 portioner
Ingredienser:
1/2 knippe bladpersilja
1 citron
1 dl rysk yoghurt
3 vitlöksklyftor
1 tärning grönsaksbuljong
1 förpackning saffran
1 1/2 dl risoni
4 1/2 dl vatten
1/2 rödlök
1 röd paprika
1 tomat
200 g chorizo
paprikapulver
cyennepeppar
salt
olja
Gör så här:
Periljeyoghurt: grovhacka bladpersiljan (även stjälken).Lägg i en mixerbunke tillsammans med finrivet skal från 1 citron,rysk yoghurt,1 vitlök och 1 krm salt.Mixa med stavmixer.
Koka upp vatten,1 buljongtärning och saffran i en kastrull.Tillsätt risoni och låt koka 10-12 minuter.
Klyfta rödlöken.Skär paprikan och tomaten i mindre bitar.Halvera den använda citronen.Skär corizo i mindre bitar.
Stek citronhalvorna med snittytan nedåt i lite olja i en het stekpanna,de ska få en tydlig stekyta.Lägg upp på ett fat.
Stek chorizo och 2 vitlöksklyftor (pressade) i lite olja i den redan använda stekpannan,4-5 minuter.
Tillsätt paprika,tomat och lök.Krydda med 1 tsk paprikapulver,1 krm cayennepeppar och 1 krm salt.Stek ytterligare 1-2 minuter.
Blanda saffranskokt risoni med chorizofräs.Servera med stekt citron och persiljeyoghurt.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 |
28 | ||||||||
|