Direktlänk till inlägg 28 september 2017
Krämig svampsoppa med shiitake,färsk timjan och parmesangratinerad ciabatta
2 portioner
Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
150 g champinjoner
olja
1/2 krm salt
svartpeppar
1 tsk vitvinsvinäger
6 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
3/4 dl syrad grädde
250 g ciabatta
olja
1 vitlöksklyfta
25 g riven parmesan
100 g shiitake
1 pak soi
olja
salt
svartpeppar
1/2 kruka timjan
25 g riven parmesan
salt
peppar
Gör så här:
Värm ugnen till 250 grader.
Finhacka gul lök och vitlök.Skär champinjonerna i mindre bitar.
Fräs allt i olja i en stekgryta.Krydda med salt och svartpeppar.Tillsätt vitvinsvinäger,vatten och buljongtärning.
Låt sjuda 10-12 minuter.Tillsätt syrad grädde och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
Halvera cibatta på längden.Ringla över lite olja över grödet och gnid in snittytan med votlöksklyftan.
Strö över riven parmesan över brödet.Gratinera mitt i ugnen 6-8 minuter.
Halvera shiitake.Finstrimla pak soi.Fräs i en stekpanna med olja 1-2 minuter.Krydda med salt och svartpeppar.
Finhacka timjan och strö över grönsakerna.
Tillsätt riven parmesan till soppa och mixa slät med stavmixer.Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera krämig svampsoppa med shiitakefräs och parmesangratinera ciabatta.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 | 29 |
30 |
||||
|