Direktlänk till inlägg 10 oktober 2017
Hjortgryta i Crock Pot
Ingredienser:
7 hg grytbitar av hjort
2-3 morötter
1 gul lök
1/2 kålrot
5 vitlöksklyftor
1 dl rödvin
1 dl vatten
0,5 dl viltfond
2 msk soja
2 tsk maizena
2 dl creme fraiche
salt o peppar
Gör så här:
Bryn grytbitarna, krydda med salt o peppar.Lägg dem på ett fat.
Skala och skär morötterna och kålrot i bitar.
Skala och klyfta löken och vitlöken.
Lägg morötter,kålrot,vitlök och lök i botten på crock-poten och lägg köttbitarna ovanpå.
Tillsätt vin, vatten, fond och soja.
Tillaga på låg temperatur i ca 8 timmar.
Rör ut maizena med lite vatten och rör ner i grytan.
Tillsätt creme fraiche och ev mer vatten (och ev fond) om mycket vätska har kokat bort.
Koka upp och smaka av med mer salt o peppar.
Servera med ris och syltad rödlök.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|