Direktlänk till inlägg 17 februari 2018

Kronhjortsstek med rödbetsfrittata och balsamicoglacerade valnötter

Av Carina Andersson - 17 februari 2018 16:00

  

Kronhjortsstek med rödbetsfrittata och balsamicoglacerade valnötter


2 portioner


Ingredienser:

liten kalvkronhjortsstek

smör

salt

peppar


Rödbetsfrittata:

500 g rödbetor

1 bakpotatis

2 msk vetemjöl

1 msk torkad rosmarin

1 tsk salt

smör

bakplåtspapper


Balsamicoglacerade valnötter:

30 g valnötter

1 msk socker

3 msk balsamvinäger


Sallad:

1/2 rödlök

1 päron

1 ask mâchesallad



Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader. Bryn steken runt om i en stekpanna med smör.Krydda med salt och peppar.

Lägg steken i en ugnsform,stick i en termometer mitt i köttet. Vid 62 grader är köttet rosa.Tag ut och låt steken vila i ugnsfolie.


Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och grovriv rödbetor och bakpotatisen.Lägg i en rymlig bunke och blanda med vetemjöl,rosmarin och salt.

Stek hälften av rödbetssmeten i en stekpanna med smör,platta ut smeten ´till en kaka med stekspaden.

Låt steka 4-6 minuter per sida eller tills den fått en krispig yta.Lägg den stekta frittatan på en ugnsplåt med bakplåtspapper.Gör likadant med resten av rödbetssmeten.Tillaga klart rödbetsfrittatan i mitten av ugnen 10-12 minuter.


Balsamicoglacerade valnötter: rosta valnötter i en torr stekpanna 1 minute.Tillsätt socker och balsamvinäger.Koka i hop tills det fått en simmig konsistens.


Sallad: finhacka rödlöken och tärna päron.Lägg i en skål tillsammans med mâchesallad.


Servera kronhjortssteken med rödbetsfrittata,valnötter och sallad.



Smaklig måltid

/Carina



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards