Direktlänk till inlägg 18 april 2018
Fransk chokladtarte med kanderade valnötter och grädde
Ingredienser:
100 g mörk choklad
100 smör
bakplåtspapper
3 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
Ganache:
100 g mörk choklad
100 g smör
1/2 dl honung
100 g valnötter
1/2 dl strösocker
1 msk vatten
flingsalt
2 dl vispgrädde
1/2 ask mynta
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader.
Klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper.
Finhacka mörk 100 g mörk choklad och lägg i en bunke.SMält 100 g smör och slå det varma smöret över chokladen.Rör tills all choklad smält.
Vispa ägg och socker pösigt.Vänd ner i chokladblandningen.Sikta ner vetemjöl och rör försiktigt tills allt blandats.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 8-10 minuter.Smeten ska precis ha börjat stelna,kakan ska INTE vara helt genomgräddad.Låt kakan svalna i formen och vila ca 1 timme.
Ganache: Finhacka 100 g mörk choklad och lägg i en skål.Smält 100 g smör och häll den över chokladen.Vispa ner honung och rör till en slät kräm.Låt svalna.
Kanderde valnötter: Rosta valnötter i en torr stekpanna.Lägg över på ett fat.Koka upp strösocker och vatten i en stekpanna.Vänd ner nötterna och blanda runt.Lägg över på ett fat och strö över lite flingsalt.Låt stelna och grovhacka sedan nötterna.
Lossa kakan försiktigt från formen och lägg den på ett fat.Bred på ganachen.Vispa grädde och plocka blad från mynta.
Garnera kakan med kanderade valnötter och myntablad.Servera med lättvispad grädde.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 |
5 | 6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|