Direktlänk till inlägg 31 januari 2019
Kycklingfilé med kaprisaioli och parmesanpommes
2 portioner
Ingredienser:
Kaprisaioli:
50 g potatis
1/2 burk kapris
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 mskvatten
salt
svartpeppar
1 1/2 tsk olivolja
Parmesanpommes:
400 g potatis
25 g riven pemesan
bakplåtspapper
Kycklingfilé:
300 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
3 krm salt
svartpeppar
2 tsk torkad salvia
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk olivolja
Vitlöksstekt haricots verts:
150 g haricots verts
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/4 burk soltorkade tomater
Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader.
Kaprisaioli: Skala och koka potatisen mjuk. Häll av 1/2 burk kapris (spara spadet!). Lägg kapris, ½ msk kaprisspad, den kokta potatisen, äggula, dijonsenap, olivolja och vatten i en mixerbunke. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Parmesanpommes: Skär potatisen i tunna stavar. Skölj i kallt vatten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olja och salt. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 min. Strö över riven parmesanost.
Kycklingfilé: Blanda pressade vitlöksklyftor, torkad salvia, salt, lite nymald svartpeppar, vitvinsvinäger och lite olivolja i en bunke. Blanda ner kycklingfilén och låt marinera minst 10 min. Hetta upp en grillpanna.
Stek kycklingen på båda sidor tills kycklingen har fått en fin stekyta. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen 10-12 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Vitlöksstekta haricots verts: Skär rödlöken i tunna klyftor och ansa haricots verts. Fräs bönorna 1-2 min i en stekpanna med lite olivolja. Tillsätt pressad vitlök och rödlök, krydda allt med salt och nymald svartpeppar. Stek ytterligare 1 min. Tillsätt soltorkade körsbärstomater (avrunna).
Servera kycklingfilé med frästa grönsaker, pommes och kaprisaioli.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 | 31 | ||||||
|