Direktlänk till inlägg 31 januari 2019
Larb med halloumi, limeblad, mynta och sojacrème
2 portioner
Ingredienser:
2 portioner jasminris
1 kruka mynta
Sojacrème:
1/2 dl creme fraiche
2 tsk japans soja
Larb:
150 g halloumi
3 vitlöksklyftor
15 st torkade limeblad
1/2 rödlök
2 cm ingefära
150 g pak soi
3/4 tsk chili flakes
1/2 tsk socker
1 tsk soja
1/2 dl vatten
Gör så här:
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Sojacrème: Blanda crème fraiche och japansk soja i en liten skål.
Larb: Strimla rödlök så tunt som möjligt. Skär pak soi i mindre bitar. Finhacka ingefära och vitlöksklyftor. Mortla sönder 15-20 limeblad. Grovriv 1 bit halloumi.
Fräs halloumi, vitlök och ingefära 1-2 min i en stekpanna med olja. Tillsätt rödlök, pak soi, krossade limeblad, chili flakes, socker, japansk soja, finrivet skal och pressad saft från 1 lime och vatten. Fräs ytterligare 1-2 min.
Toppa halloumifräs med jasminris,mynta och sojacrème.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 | 31 | ||||||
|