Direktlänk till inlägg 1 september 2019
Vitlöksbröd
2 stora runda bröd
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
14-16 dl vetemjöl
Garnering:
2 vitlöksklyfor
2 msk rapsolja
flingsalt
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke.Tillsätt vatten och blanda tills jästen löst upp.
Tillsätt salt,olja och vetemjöl,lite i taget.
Blanda i hop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Dela degen i två bitar.Tryck ut degen till en rund kaka, ca 2 cm tjock, på en plåt med bakplåtspapper.
Dela rundlarna i 8 bitar med en degskrapa eller kniv.
Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.Sätt ugnen på 250 grader.
Pressa vitlöksklyftor i en skål och blanda med olja.Pensla blandningen på degen.Strö över flingsalt.
Grädda brödet ett i taget mitt i ugnen i 13-15 minuter.Låt det svalna på ett galler.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 | |||||||||
|