Direktlänk till inlägg 4 januari 2014

Chokladpannacotta med apelsingelé

Av Carina Andersson - 4 januari 2014 19:00

  

Chokladpannacotta med apelsingelé


8 personer



Ingredienser:


Chokladpannacotta:

1 1/2 gelantinblad

150 g mjölkchoklad

1/2 vaniljstång

5 dl vispgrädde


Apelsingelé:

3 gelantinblad

1 1/2 dl konc apelsinjuice

1 1/2 dl vatten

1 msk strösocker

3 cl Cointreau eller Grand Marnier


Garnering:

1 dl skalade pistaschnötter

1 dl strösocker



Gör så här:

Pannacotta: Lägg gelantinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.Hacka chokladen och lägg den i en kastrull.Dela vaniljstången och skrapa ut fröna.Lägg frön och stång i kastrullen och häll på grädden.

Värm under omrörning så att chokladen smälter.Ta upp gelantinbladen och låt dem smälta i chokladblandningen.Ta upp vaniljstången.Låt svalna något innan pannacottan hälls upp i glas.Ställ i kylen för att stelna 2-3 timmar.


Gelé:Lägg gelantinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.Blanda apelsinjuice,vatten och socker i en kastrull och värm på medeltemperatur.Tillsätt likören och gelantinbladen och rör om tills gelantinet smält.Låt svalna.Häll gelén på chokladpannacottan.Låt stelna ca 30 minuter i kylen.


Garnering: Grovhacka nötterna och lägg dem på ett bakplåtspapper.Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt.Häll sockret över nötterna och låt stelna.Strö nötterna på gelén och servera.



Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards