Direktlänk till inlägg 13 juli 2014
Vildsvinsburgare med Focaccia bröd, rostad majskräm och sötpotatis
4 portioner
Ingredienser:
Vildsvinsburgare
600 g vildsvinsfärs
2 ägg
saltoch svartpeppar
8 bacon skivor
Rostad majskräm
340 g majskorn
1 gyl lök
2 msk inlagd jalapeno
2 msk olja
2 msk ketchup
2 dl smetana
salt och svartpeppar
Tillbehör:
Ugnsrostad sötpotatis
Focacciabröd
Sallad
Tomat
Gör så här:
Vildsvinsburgare - blanda i hop färsen med ägg,salt och peppar,forma till fyra burgare.Linda två bacon skivor runt om varje burgare.Grilla ca 8-10 minuter på vardera sida.
Rostad majskräm - Låt majsen rinna av i ett durkslag och pressa ur vätskan.Skala och hacka löken.
Rosta majsen i hälften av oljan i en stekpanna tills den börjar få färg och doftar popcorn,ca 10 minuter.
Rör om då och då.
Stek löken i resten av oljan på svag värme tills den fått färg.
Finhacka jalapenon.Blanda majs och lök med smetana,jalapeno och ketchup.Smaksätt med salt och svartpeppar.
Servera med ugnsrostad sötpotatis,Focaccia bröd,sallad och tomat.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 | |||
28 | 29 |
30 |
31 |
||||||
|