Direktlänk till inlägg 27 juli 2014
Vildsvinspett med ananassalsa,lime - och fetayoghurt
4 portioner
Ingredienser:
600 g vildsvinytterfilé
1 citron,rivet skal
2 vitlöksklyftor
1 dl finhackad prsilja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Ananassalsa:
1/2 ananas
1/2 liten rödlök
1/2 röd chili
1/2 grön chili
1/2 lime
1 msk finhackad mynta
1/2 msk hnoung
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Lime- och fetayoghurt:
150 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
1 lime
1-2 tsk honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Tillbehör:
Sallad
Pitabröd
Gör så här:
Vildsvinspetten - Skölj citronen noga i ljumet vatten.Riv citronskalet.
Skala och finhacka vitlöken.Blanda citron,vitlök,persilja,salt och peppar.
Skär köttet i ca 3x3 cm stora bitar.Blanda köttet med citron- och persiljeblandningen.Låt det ligga och dra sig i kylen minst fem timmar.Tag fram från kylen ca en timme innan det ska grillas.
Trä upp köttet på spett.Grilla runt om ca 10 minuter.
Ananassalsa- Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten.Skär fruktköttet i små kuber.Skala och finhacka löken.Kärna ur och finhacka chilin.
Skölj limen noga i ljummet vatten.Riv skalet och pressa ut saften.Blanda alltsammans.Krydda med mynta,honung,salt och peppar.
Lime- och fetayoghurt- Mixa samman fetaost och yoghurt.Skölj limen noga i ljummet vatten.Riv skalet och blanda medyoghurten.Krydda med honung salt och peppar.
Servera med pitabröd och sallad.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 | |||
28 | 29 |
30 |
31 |
||||||
|