Direktlänk till inlägg 27 juli 2014

Vildsvinspett med ananassalsa,lime - och fetayoghurt

Av Carina Andersson - 27 juli 2014 18:15

  

Vildsvinspett med ananassalsa,lime - och fetayoghurt


4 portioner



Ingredienser:


600 g vildsvinytterfilé

1 citron,rivet skal

2 vitlöksklyftor

1 dl finhackad prsilja

1 tsk salt

2 krm svartpeppar


Ananassalsa:

1/2 ananas

1/2 liten rödlök

1/2 röd chili

1/2 grön chili

1/2 lime

1 msk finhackad mynta

1/2 msk hnoung

1 krm salt

1/2 krm svartpeppar


Lime- och fetayoghurt:

150 g fetaost

1 dl turkisk yoghurt

1 lime

1-2 tsk honung

1 krm salt

1 krm svartpeppar


Tillbehör:

Sallad

Pitabröd


Gör så här:

Vildsvinspetten - Skölj citronen noga i ljumet vatten.Riv citronskalet.

Skala och finhacka vitlöken.Blanda citron,vitlök,persilja,salt och peppar.

Skär köttet i ca 3x3 cm stora bitar.Blanda köttet med citron- och persiljeblandningen.Låt det ligga och dra sig i kylen minst fem timmar.Tag fram från kylen ca en timme innan det ska grillas.

Trä upp köttet på spett.Grilla runt om ca 10 minuter.


Ananassalsa- Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten.Skär fruktköttet i små kuber.Skala och finhacka löken.Kärna ur och finhacka chilin.

Skölj limen noga i ljummet vatten.Riv skalet och pressa ut saften.Blanda alltsammans.Krydda med mynta,honung,salt och peppar.


Lime- och fetayoghurt- Mixa samman fetaost och yoghurt.Skölj limen noga i ljummet vatten.Riv skalet och blanda medyoghurten.Krydda med honung salt och peppar.


Servera med pitabröd och sallad.


Lycka till

/Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards