Direktlänk till inlägg 27 juli 2014

Vildsvinsfilé med ljumna sommarprimörer

Av Carina Andersson - 27 juli 2014 21:32

  

Vildsvinsfilé med ljumna sommarprimörer

 

4 portioner


Ingredienser:

800 g vildsvinsfile
Marinad:
0,5 dl rapsolja
2 msk honung
1 msk kinesisk soja
1/2 apelsin, saft och skal från
1/2 tsk paprikapulver
1 liten bit ingefära, riven
1 vitlöksklyfta, fint hackad
salt och peppar


Ljummen primörsallad:
1 kg små färskpotatisar
15 st haricots vertes
10 st rädisor
10 st färska späda morötter
5 st vårlökar
2 msk balsamvinäger

1 msk oregano
salt och peppar


Gör så här:

Blanda ihop marinaden till köttet, lägg köttet i en påse och häll på marinaden. Låt stå svalt minst minst fem timmar, lägg i rumstemperatur en timma innan tillagning.


Tvätta alla grönsaker och potatis noggrant under rinnande vatten. Skär bort blasten på morötter och rädisor. Dela morötterna på längden, dela rädisor och lök på mitten. Förkoka potatisen i 10 min och låt rinna av.


Lägg kol i halva grillen, tänd på och låt det bli en fin glöd, lägg på köttet och grilla det tills det fått en fin grillyta runt om. Lägg sedan köttet på den delen av grillen där det inte är någon glöd. Stoppa in en grilltermometer och lägg på locket. Grilla tills innertemperaturen ligger runt ca 56-58c. Låt vila i 10-15 min inlidat i folie.

Medans köttet vilar, hetta upp en wokpanna, murikka eller vanlig stekpanna stek i rapsolja. Fräs morötter och potatis ca 10 min, salta och peppra ordentligt. Tillsätt löken och haricots vertes och fortsätt röra runt tills potatis och morötter mjuknat. Stäng av värmen och tillsätt oregano. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.

Skär köttet i bitar.Lägg upp på tallrik och ringla över balsamvinäger.


Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards