Direktlänk till inlägg 22 juni 2015
Grillad älgfilé och melonsallad
4 portioner
Ingredienser:
1 älgfilé
Marinad:
1 dl olivolja
1 dl rött vin
2 msk sambal oelek
1/2 dl provencalsk örtkrydda (hittar du i frysdisken)
1/2 dl soja
Melonsallad:
1/4 vattenmelon
400 g halloumi
1 granatäpple
2 msk olivolja
rucola sallad
svartpeppar
Gör så här:
Blanda allt till marinaden.Lägg filén i en påse och slå över marinaden.Låt ligga i minst 2 timmar i kylen,tag fram köttet en timme innan grillningen.
Grilla filén till 65 grader,låt vila ca 15 minuter i folie innan du skär upp köttet.
Skiva vattenmelonen och lägg upp på ett fat.
Skär halloumin i skivor och grilla hastigt på båda sidorna.Fördela ovanpå vattenmelonen.
Halvera granatäpplet och kärna ur det ner i en skål.Ta bort alla vita hinnor.Fördela granatäppelkärnorna och rucolan över halloumin.Ringla över olivolja och avsluta med svartpeppar.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|