Direktlänk till inlägg 23 augusti 2016

Paprikalasagne med bönsallad

Av Carina Andersson - 23 augusti 2016 20:51

  

Paprikalasagne med bönsallad


4 portioner


Ingredienser:

Lasagne

  • 1 förp grillad paprika (ā 500 g)
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g spenat
  • 2 förp finkrossade tomater (ā 400 g)
  • 250 g ricottaost
  • salt och peppar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 förp färska lasagneplattor (ā 200 g)

Bönsallad

  • 1 förp kokta stora vita bönor (ā 380 g)
  • 1 silverlök
  • 1 gurka
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • spenat

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Lasagne: Låt paprikorna rinna av och skär dem i mindre bitar.
  • Skala och skiva löken. Fräs den i oljan i en stor kastrull och tillsätt pressad vitlök, rosmarin, cayennepeppar, smulad buljongtärning och nästan all spenat (spara två nävar till bönsalladen).
  • Fräs mjukt och tillsätt tomatkrosset och koka upp. Rör i hälften av ricottan. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
  • Lägg lite av såsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med paprikan och såsen i formen. Tryck ner de översta plattorna. Klicka på resten av ricottan.
  • Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills plattorna är mjuka.
  • Bönsallad: Häll bönorna i ett durkslag, skölj dem med kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Skala och skiva löken tunt. Skala och dela gurkan, gröp ur kärnhuset och skär den i halvmånar. Blanda alla ingredienser till bönsalladen och smaka av med salt och peppar.
  • Servera lasagnen med bönsalladen.

Smaklig måltid

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crčme fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ž tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1Ŋ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards