Direktlänk till inlägg 28 september 2017

Indisk kalkon- och jordnötspasta med mango- och ingefärschutney

Av Carina Andersson - 28 september 2017 09:30

  

Indisk kalkon- och jordnötspasta med mango- och ingefärschutney


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris


Mango- och ingefärschutney:

1/2 schalottenlök

1/2 förpackning mango

1 1/2 msk fryst ingefära

1 msk socker

1 msk vitvinsvinäger

2 msk vatten

1 krm chiliflakes

1/2 krm salt

olja


Kryddpasta:

30 g jordnötter

1/2 dl vatten

1 1/2 tsk spiskummin

1 tsk malen ingefära

1 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

1 tsk socker

1/2 tsk salt


350 g kalkonlårstek

2 vitlöksklyftor

olja

1 dl vatten

1/2 dl syrad grädde

1 tomat

1/2 rödlök

1/2 kruka koriande


Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.


Mango- och ingefärschutney: finhacka schalottenlöken.Fräs i en kastrull med lite olja tillsammans med mango.

Tillsätt socker,vitvinsvinäger,vatten,chiliflakes och salt.Låt koka 5-7 minuter.


Kryddpasta:lägg jordnötter,vatten,spiskummin,lad ingefära,mald kanel,mald kardemumma,socker och salt i en mixerbehållare.Mixa till en kryddpasta med stavmixer.


Skär bort fettkappan från kalkonlårsteken.Skär kalkonen i mindre bitar ( ca 2x2 cm).

Fräs i en stekpanna med olja och pressad vitlöksklyftor.Tillsätt kryddpastan och låt fräsa 2-3 minuter.

Tillsätt vatten och syrad grädde.Låt sjuda 5-7 minuter.

Tärna tomaten.Finhacka rödlök och koriander.Blanda ner allt i grytan och drag från värmen.


Servera kalkongrytan med ris och mango-och ingefärschutney.



Smaklig måltid

Carina



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards