Direktlänk till inlägg 23 april 2018

Kryddstekt laxfilé med grön ärtpurè,syrligt äpple och vitvinssås

Av Carina Andersson - Måndag 23 april 19:45

  

Kryddstekt laxfilé med grön ärtpurè,syrligt äpple och vitvinssås


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis


Vitvinssås:

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

lite smör

3/4 tsk vetemjöl

1 dl vitt matlagningsvin

3/4 dl vatten

1/2 tärning kycklingbuljong

1/2 dl crème fraiche


Ärtpuré:

125 g görna små ärtor

1 vitlöksklyfta

1 krm salt


Kryddblandning:

1 1/2 tsk paprikapulver

1 tsk oregano

1/2 tsk socker

1/2 tsk salt

1 1/2 krm cayennepeppar


300 g laxfilé


1 rött äpple

2 tsk vitvinsvinäger



Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader.

Koka potatisen i lättsaltat vatten.


Vitvinssås:

Finhacka schalottenlök och vitlök.Fräs på medelvärme i smör i en liten kastrull.Pudra ner vetemjöl.Tillsätt vitt matlagnindsvin,vatten och buljong.Låt sjuda på medelärme 10-12 minuter.

Tillsätt crème fraiche och mixa såsen slät med stavmixer.


Ärtpuré:

Koka gröna ärter i lättsaltat vatten ett par minuter.

Häll av vattnet och lägg ärtorna i en mixerbehållare tillsammans med vitlök.Mixa slät med stavmixer,krydda med salt.


Kryddblandning:

Blanda paprikapulver,torkad oregano,socker,salt och cayennepeppar i en skål.

Skär bort skinnet från laxfilé.Dela laxen till två portionsbitar och gnid in med kryddblandningen.

Stek på medelvärme i lite olja 1 min per sida.Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 10-12 minuter.


Skär eller hyvla äpple i tunna skivor.Lägg allt i en skål och blanda med vitvinsvinäger.


Servera kryddstekt lax med ärtpurè,vitvinssås och syrlig äppelsallad.



Smaklig måltid

/Carina


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 14 okt 18:55


   Dovhjortsfilégryta med hasselbackspotatis   4 portioner   Ingredienser: 7oog dovhjortsfilé3 dl grädde1 dl creme fraiche2 tsk dijonsenap1 vitlöksklyfta1 schalottenlök1 msk tomatpure250 gram färska champinjoner1 msk viltfondSalt pepparN...

Av Carina Andersson - Söndag 14 okt 18:45

   Gremolatatoppad svamplasagne och citrondressad ruccola   2 portioner   Ingredienser: 250 g champinjoner 1/2 rödlök olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk torkad salvia 1 tsk torkad oregano 3/4 tsk salt 1 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1...

Av Carina Andersson - Onsdag 10 okt 19:30


   Pork burger med citrongräs, gurka och koriander   2 portioner   Ingredienser:   1 sötpotatis olja salt   Pork burger: 2 citrongräs 2 msk ströbröd 4 msk mjölk 1 lime 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 2 tsk sambal oele...

Av Carina Andersson - Onsdag 10 okt 19:17


   Kronärtskocksfylld kycklingfilé med fänkål- och persiljerisotto   2 portioner   Ingredienser:   1/2 burk kronärtskockor 1/4 knippe bladpersilja   300 g kycklingfilé 2 krm salt svartpeppar smör   5 dl vatten 1 kyckli...

Av Carina Andersson - Måndag 8 okt 20:45


   Halstrad laxfilé med vitvinssås, krutonger, tomat- och fänkålssalsa   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis   1 hamburgebröd olja   Vitvinssås: 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta smör 3/4 tsk vetemjöl 1 dl matlagningsv...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se