Direktlänk till inlägg 30 januari 2019
Italiensk fiskgryta med gnocchi, rostad paprika och soltorkade körsbärstomater
2 portioner
Ingredienser:
200 g gnocchi
300 g torskfilé
2 krm salt
svartpeppar
Rostad paprikasoppa:
2 st röda paprikor
1 st tomat
1 st gul lök
1 dl crème fraiche
neutral olja
salt
svartpeppar
1 tsk paprikapulver
2 krm chiliflakes
1 msk vitvinsvinäger
2 dl vatten
1 kycklingbuljong tärning
Knaperstekt kapris:
1/2 burk kapris
olivolja
Tillbehör:
3/4 burk soltorkade tomater
1/2 kruka oregano
25 g riven permesan
Gör så här:
Rostad paprikasoppa: Halvera de röda paprikorna och tomaten. Klyfta den gula löken. Lägg allt i en ugnsform och blanda med pressade vitlöksklyftor, olja, salt och svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 min.Lägg de rostade grönsakerna i en stekgryta. Krydda med paprikapulver och chili flakes, fräs 1-2 min. Tillsätt vitvinsvinäger, vatten, crème fraiche och kycklingbuljong. Låt koka 6-8 min. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar.
Knaperstekt kapris: Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek kaprisen (avrunnen) knaprig 1-2 min. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Häll av de soltorkade körsbärstomaterna och grovhacka den färska oreganon.
Koka gnocchi 2-3 min i lättsaltat vatten.
Skär torsk i tärningar, ca 3x3 cm. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg ner fisken i paprikasoppan, låt sjuda 2-3 min under lock.
Servera fiskgrytan med gnocchi och soltorkade körsbärstomater. Toppa med riven parmesan, kapris och oregano.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 | 31 | ||||||
|