Direktlänk till inlägg 15 april 2019
Ribollita- Italiensk bondsoppa med pancetta, Grana Padano och oregano
2 portioner
Ingredienser:
150 g pancetta
1/2 gul lök
1 morot
150 g selleristjälkar
1/2 zucchini
1 förpackning canelli bönor
2 vitlöksklyftor
olivolja
6 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 msk vitvinsvinäger
2 krm chili flakes
3/4 tsk torkad timjan
1 krm salt
Tillbehör:
1 kruka oregano
60 g grana padano
olivolja
Gör så här:
Fräs pancetta och alla skurna grönsaker i en stekgryta med olivolja. Krydda med torkad timjan, chili flakes och salt. Tillsätt vitvinsvinäger, vatten, buljong och ostkanten. Låt sjuda 10-15 min. Blanda ner cannellinibönor, låt sjuda 1-2 min.
Grovriv Grana Padano och grovhacka oregano.
Lägg upp soppan i djupa tallrikar. Toppa med riven ost, oregano och ringla över lite god olivolja.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|