Direktlänk till inlägg 5 oktober 2019
Blomkål och broccoligratäng med kyckling
2 portioner
Ingredienser:
1/2 blomkålshuvud
1/2 färsk broccolistång
1 kycklingbuljongtärning
250 g kycklingfilé
2 tsk olivolja
salt
svartpeppar
1 tsk dragon
1/2 hackad gul lök
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl créme fraiche
1/2 dl västerbottenost
1 msk dijonsenap
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär buketter av blomkålen och broccolin.Koka upp vatten i en kastrull med kycklingbuljongtärning tills buketterna är al dante, ca 3 minuter.
Häll av vattnet och lägg i en form.
Strimla kyckling i medelstora bitar.Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen tillsammans med kryddorna och den hackade löken.
Stek i några minuter och tillsätt grädde, créme fraiche, riven ost, dijonsenap salt och svartpeppar och låt koka upp.
Häll kycklingen och såsen över blomkålen och broccolin och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.
Servera med en sallad.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
|||
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|