Direktlänk till inlägg 18 september 2022
Kanelpannacotta med smak av kardemumma, toppad med kanelkokt äpple
4 portioner
Ingredienser:
5 dl grädde
2 st gelantinblad
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1/2 tsk nystött kardemumma
Topping:
1-2 st äpple
1 dl vatten
3/4 dl muscovadorörsocker
1/2 tsk kanel
Gör så här:
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Koka upp alla ingredienser till pannacottan, ta av från spisen. Krama ur gelantinet och rör ner det i pannacottan. Låt blandningen stå och svalna innan du häller upp den i portionsskålar/glas. Låt stelna i kyslskåp ca 3 timmar.
Kanelkokta äpplen:
Skala och skär äpplena i mindre bitar. Koka upp vatten och socker.Ta av från spisen och lägg ner äppelbitara och kanelen i sockerlagen. Låt dem ligga tills de blir mjuka. Häll sedan bort vattnet och toppa pannacottan med äppelbitarna.
Ät och njut
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 | 15 | 16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|