Direktlänk till inlägg 3 mars 2023
Laxbiffar med limeaioli
4 portioner
Ingredienser:
4 portionsbitar laxfilé eller ca 500 g lax
1 ägg
5–6 salladslökar
2 dl smakrik ost
½ gul paprika
½ röd paprika
1 lime, rivet skal och saften
1 urkärnad röd chilipeppar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Limeaioli:
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk limesaft
1 msk dijonsenap
1 helt ägg
2 dl neutral rapsolja
1 tsk rivet limeskal
salt och peppar
Gör så här:
Alla ingredienser till majonnäsen ska vara vid samma temperatur.
Lägg alla ingredienserna i en hög skål och sätt ner stavmixern i botten. Sätt igång stavmixern och kör tills majonnäsen gått ihop. Öka eventuellt upp oljan om majonnäsen blir för lös. Kyl ner i kylskåp.
Mixa allt till biffarma i matberedare (kniv) till färs. Stek i smör, ca 3 minuter på varje sida tills gyllene.
Servera med valfritt tillbehör.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|