Direktlänk till inlägg 4 mars 2023
Rådjurswok
4 personer
Ingredienser:
600 g rådjurytterlår
3 msk japansk soja
2 tsk bakpulver eller bikarbonat
1 msk majsstärkelse
Salt & peppar
2 morötter
Olja till stekning
2 rödlök
1 grön paprika
1 burk bambuskott (400 g)
1 msk farinsocker eller strösocker
1 lagom stor zucchinin
salladslök till toppen
Sås
1,5 dl sweet chilisås
1/2 dl kinesisk soja
1/2 tsk chilipulver
2 msk majsstärkelse
1 kalvbuljongtärning (löses upp i 1 dl kokvattnet)
3 vitlöksklyftor, pressad
1 msk färsk ingefära, riven
2 msk farinsocker eller strösocker
Gör så här:
Skär ytterlåret i mycket tunna strimlor. Marinera med soja, majsstärkelse, bakpulver, salt och peppar. Låt stå åt sidan.
Skala och skär löken i smala klyftor, skär paprikan, morötter och zucchinin i bitar. Ställ åt sidan.
Blanda samtliga ingredienser till såsen i en skål. Lös upp buljonger i kokhett vatten rör ner i såsen.
Hetta upp en stekpanna eller wok med olja och stek kötter hastigt på hög värmen 4–5 minuter. Lägg sedan på en tallrik och ställ åt sidan.
Stek hastigt lök, zucchinin, morötter och paprika i samma stekpann 3-5 minuter eller tills dem får en stekytan. Tillsätt bambuskott i slutet.
Vänd tillbaka köttet och häll över såsen, blanda rund. Låt puttra på hög värmen tills såsen tjocknat något ca 5 minuter.
Servera direkt med nykokt ris eller nudlar.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|