Direktlänk till inlägg 29 april 2013

Halstrad torsk med spenat och jordärtskockspuré

Av Carina Andersson - 29 april 2013 19:19

 

Halstrad torsk med spenat och jordärtskockspuré


4 portioner


Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Jordärtskockspuré

  • 600 g mjölig potatis
  • 300 g jordärtskockor
  • salt och peppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 65 g babyspenat
  • 125 g rädisor
  • 1   citron

Så här gör du


  • Tina torsken om du har köpt fryst.
  • Puré: Skala potatis och jordärtskockor och skär dem i mindre bitar (jordärtskockorna i halva potatisstorleken).
  • Koka dem i saltat vatten i en kastrull tills de är mjuka. Häll av vattnet. Stöt eller mixa till en puré.
  • Värm grädden och mjölken och rör ner i moset. Krydda med salt och peppar. Innan serveringen tillsätt hälften av spenaten.
  • Skär torsken i portionsbitar. Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd fisken i mjölblandningen.
  • Stek den i matfettet på ganska hög värme, 2–4 min på varje sida.
  • Skiva rädisorna och blanda med resten av spenaten. Skär citronen i klyftor.
  • Servera fisken nystekt med purén, sallad och citron.

Lycka till

/Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9 10 11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards