Direktlänk till inlägg 1 juni 2013

Kräft- och sparrissoppa

Av Carina Andersson - 1 juni 2013 13:05

 

Kräft- och sparrissoppa


4 portioner



Ingredienser

  • 300 g baguetter
  • 2   ägg
  • 2   burkar kräftstjärtar (à 170 g)
  • 1/2   rödlök
  • 1/2   gurka
  • 2 msk dill
  • salt och peppar
  • 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 500 g grön sparris
  • 1/2   fänkål
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)

Gör så här:

  • Grädda baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Koka äggen 8 minuter och spola dem sedan kalla i vatten. Skala och dela äggen i halvor.
  • Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Hacka dillen.
  • Blanda kräftstjärtar, lök, gurka och dill. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka upp buljongen. Skölj sparrisen och bryt av den nedersta delen och släng den. Skär av topparna på sparrisen till garnering. Ansa och skiva fänkålen. Koka först sparristopparna någon minut i buljongen. Ta upp dem.
  • Koka sedan sparrisen och fänkålen i buljongen under lock ca 5 min. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en blender.
  • Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Rör ner grädden. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten och red soppan. Låt koka någon minut.
  • Servera soppan med sparristoppar, kräftröra, ägghalvor och bröd.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards