Direktlänk till inlägg 25 december 2013
Saffranspaj med rökt lax
4-6 personer
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
200 g skivad kallrökt lax
4 ägg
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 kuvert saffran
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk finhackad dill
Garnering:
7-8 skivor kallrökt lax
Gör så här:
Mixa mjöl och smör till en smulig massa.Tillsätt vatten och arbeta i hop till en degboll.Låt den vila i kylen 20 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.Tryck ut degen i en smord pajform ca 24 cm i diametern.Nagga pajskalet och förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Strimla laxen och fördela i skalet.Vispa i hop resten av fyllningen och häll den i pajformen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter.Täck över med folie om pajen får för mycket färg.Känn med sticka, pajen skall ha stannat helt och fått en fin gyllene färg.Garnera med skivad lax.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 | 31 |
||||||||
|