Alla inlägg under februari 2014

Av Carina Andersson - 6 februari 2014 20:31

  

Kyckling med tomater, basilika och grädde


4 portioner



Ingredienser:

  • 500g pasta (gärna casarecce)
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 schalottenlökar
  • 5 tomater
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1/2 kruka basilika

Gör så här:

  • Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  • Skär kycklingen i bitar. Skala och skiva lökarna.
  • Skär ett litet kryss i skinnet på tomaterna och lägg ner dem som hastigast i pastavattnet. När tomatskalet börjar spricka upp lyft upp tomaterna och spola dem under kallt vatten (spara det varma vattnet för att koka pastan i). Dra bort skalet från tomaterna och skär dem i klyftor. Skär bort kärnhuset och spara bara tomatköttet.
  • Bryn kycklingbitarna i olivoljan i en het stekpanna. Lägg sedan i löken och krydda med salt och cayennepeppar.
  • Blanda ner tomaterna, vinet och grädden, koka på svag värme ca 10 minuter.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Riv osten. Hacka basilikan och blanda ner den i kycklingpannan.
  • Servera kycklingen med pastan och parmesanosten.



Lycka till

/Carina


Av Carina Andersson - 5 februari 2014 18:36

  

Torskfilé med aubergine och rostad potatis


4 portioner



Ingredienser:

  • 600g torskfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 aubergine
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 1/2 kruka basilika

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  • Skär potatisen i klyftor och blanda dem med olja, salt och peppar. Häll ut potatisen på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Skär en skiva aubergin per portion, ca 1 cm tjock. Skär resten av auberginen i tärningar. Skär varje tomat i fyra klyftor. Skala vitlöken.
  • Stek aubergineskivorna i hälften av olivoljan i en stor stekpanna ett par minuter tills de börjar mjukna. Ta upp skivorna och lägg dem i en form. Stek sedan auberginetärningarna i resten av olivoljan tills de är mjuka och börjar få färg. Pressa ner vitlöken och tillsätt tomater och oliver. Krydda med salt och peppar. Hacka basilikan och rör ner i fräset.
  • Fördela fräset på aubergineskivorna och sätt in i ugnen så de håller sig varmt.
  • Stek torsken i matfettet i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Servera torsken med potatis och aubergine.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 4 februari 2014 20:07

  

Risotto med grönsaker



4 portioner


Ingredienser:

  • ca 12dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 förp gröna ärter (ā 250 g)
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl arborioris
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 zucchini
  • salt och svartpeppar
  • 600 g salsicciakorv
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1/2 kruka persilja
  • 25 g smör

Gör så här:

  • Koka upp buljongen och håll den varm. Skala och hacka lök och vitlök. Spola ärterna i ljummet vatten.
  • Hetta upp hälften av olivoljan i en kastrull och fräs lök och vitlök försiktigt så att den blir genomskinlig utan att få färg. Rör ner ris, vin och hälften av den varma buljongen och låt koka långsamt utan lock 18–20 minuter (eller enligt anvisningen på förpackningen). Späd då och då under koktiden med resten av buljongen och rör om. Riset ska bli mjukt och krämigt.
  • Skär zucchinin i tärningar.
  • Hetta upp resten av olivoljan i en stekpanna, lägg i zucchinin och fräs den ca 5 minuter. Salta och peppra, lägg upp på en tallrik och håll varmt. Stek korvarna i samma stekpanna ca 10 minuter.
  • Riv osten och hacka persiljan. Rör ner det och smöret i riset. Smaka av med salt och peppar. Blanda sedan ner ärter och zucchini.
  • Servera risotton i djupa tallrikar tillsammans med korven.

Lycka till

/Carina


Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards