Alla inlägg under april 2014

Av Carina Andersson - 6 april 2014 15:45

  

Schnitzel med ostmos


4  portioner



Ingredienser:

  • 900g mjölig potatis
  • 1 citron
  • 250 g broccoli
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl riven ost
  • ca 600 g skivad skinkschnitzel
  • 2 msk smör eller margarin

Gör så här:

  • Skala, dela och koka potatisen.
  • Skär citronen i klyftor.
  • Skala stjälken på broccolin och skär den i bitar. Dela ner resten i buketter. Koka upp vatten och lägg i broccolin och koka ca 3 minuter.
  • Häll av vattnet från potatisen och mosa den. Rör ner varm mjölk och smaka av med salt och peppar. Vänd ner osten.
  • Stek köttet i matfettet några minuter på varje sida. Salta och peppra.
  • Servera schnitzlarna med potatismos, broccoli och citron.


Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 2 april 2014 19:40

  

Köttfärspaj


4 portioner



Ingredienser:

  • 250g pajdeg

Fyllning

  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 30 g kryddmix fajitas
  • salt och peppar
  • 150 g majskorn
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 påse salladsmix (ā 150 g)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Rulla ut pajdegen i en pajform ca 24 cm i diameter (för 4 port). Nagga degen och förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • Fyllning: Skala och finhacka löken.
  • Fräs löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen.
  • Blanda ner tomatpuré, vatten och kryddmixen. Salta och peppra efter smak.
  • Låt puttra några minuter utan lock.
  • Låt majsen rinna av och blanda ner den i pannan. Fördela röran i pajformen och strö över osten.
  • Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.
  • Servera pajen med gräddfil och sallad.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 1 april 2014 19:25

  

Krämig lax med sojabönor


4 portioner



Ingredienser:

  • 4port laxfilé (ā 140 g)
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl crčme fraiche (senap/ vitt vin/ schalottenlök)
  • 1/2 dl mjölk
  • peppar
  • 250 g sojabönor
  • 65 g mangoldskott

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Ta laxen ur förpackningen och torka den torr. Strö saltet i en torr och het stekpanna och halstra laxen ca 3 minuter på varje sida. Sänk sedan värmen och tillsätt crčme fraiche och mjölk och smaka av med peppar. Låt sjuda ca 2 minuter.
  • Värm sojabönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera laxen med bönor, ris och mangoldskott.

Lycka till

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards