Direktlänk till inlägg 10 november 2014

Apelsin-och passionsfruktspaj med maräng

Av Carina Andersson - 10 november 2014 08:45

  

Apelsin-och passionsfruktspaj med maräng


cirka 12 bitar


Ingredienser:

Pajdeg

3 dl vetemjöl

1 msk strösocker

125 g smör

1 msk vatten


Fyllning

Finrivet skal av 1 apelsin

1 dl pressad apelsinsaft

4 passionsfrukter

50 g smör

1 dl strösocker

1 dl vispgrädde

4 äggulor


Maräng

4 äggvitor

1/2 tsk vinäger

1 1/2 dl strösocker


Gör så här:

Pajdeg - Blanda mjöl och soger.Finfördela smöret i blandningen,gärna i matberedare. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant,cirka 28 cm i diameter.

Ställ i kyl minst 30 minuter.Sätt ugnen på 200 grader.Grädda pajdegen 12-15 minuter.Stick med gaffel om den pöser upp.

Fyllning - Tvätta och finriv apelsinskalet och pressa ur saften.Halvera och gröp ur passionsfrukterna.Smält smöret och blanda ner socker,grädde,äggulor,apelsinskal,apelsinsaft och passionsfrukt.

Häll blandningen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 15-20 minuter tills fyllningen stannat.

Maräng - Häll äggvitorna i en bunke,tillsätt vinägern och vispa till skum.Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng.Klicka it marängen på fyllningen.Fortsätt grädda 10-12 minuter tills marängen börjar få fin färg.



Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards