Direktlänk till inlägg 10 november 2014
Apelsin-och passionsfruktspaj med maräng
cirka 12 bitar
Ingredienser:
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
125 g smör
1 msk vatten
Fyllning
Finrivet skal av 1 apelsin
1 dl pressad apelsinsaft
4 passionsfrukter
50 g smör
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
4 äggulor
Maräng
4 äggvitor
1/2 tsk vinäger
1 1/2 dl strösocker
Gör så här:
Pajdeg - Blanda mjöl och soger.Finfördela smöret i blandningen,gärna i matberedare. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant,cirka 28 cm i diameter.
Ställ i kyl minst 30 minuter.Sätt ugnen på 200 grader.Grädda pajdegen 12-15 minuter.Stick med gaffel om den pöser upp.
Fyllning - Tvätta och finriv apelsinskalet och pressa ur saften.Halvera och gröp ur passionsfrukterna.Smält smöret och blanda ner socker,grädde,äggulor,apelsinskal,apelsinsaft och passionsfrukt.
Häll blandningen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 15-20 minuter tills fyllningen stannat.
Maräng - Häll äggvitorna i en bunke,tillsätt vinägern och vispa till skum.Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng.Klicka it marängen på fyllningen.Fortsätt grädda 10-12 minuter tills marängen börjar få fin färg.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
|