Direktlänk till inlägg 17 december 2015
Chokladrutor med saffranstopping
Ingredienser:
300 g smält smör
3 dl mjölk
4 ägg
6 dl strösocker
8 dl vetemjöl
6 msk kakao
2 msk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Saffranstopping:
400 g philadelphiaost
5 dl florsocker
2 påsar saffran
Strössel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda det smälta smöret med mjölk.
Vispa ägg och socker poröst och fluffigt i en bunke med elvisp.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner det i äggblandningen.
Häll ner smeten i en smord och ströad långpanna.
Grädda i ugnen ca 20-25 minuter.
Blanda i hop alla ingredienser till toppingen och bred på den på kakan när den svalnat helt.
Toppa med strössel.Skär upp chokladkakan i rutor.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|