Direktlänk till inlägg 15 april 2019

Halstrad torsk med vispat brynt smör, riven Grana Padano och rostad cocktailtomat

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:29

  

Halstrad torsk med vispat brynt smör, riven Grana Padano och rostad cocktailtomat


2 portioner


Ingredienser:


Vispat brynt smör:

25 g smör

1 tsk olivolja


Vitlöksrostad potatis:

500 g potatis

1 vitlöksklyfta

2 krm salt

svartpeppar

1 st bakplåtspapper


Cocktailtomat:

250 g cocktailtomater

olivolja

1 krm salt

1 krm socker


Ruccola:

1/2 förpackning ruccola

olivolja

vitvinsvinäger

salt

svartpeppar


Halstrad torsk:

300 g torskfilé

2 krm salt

olivolja



Gör så här:

  • Värm ugnen till 250 grader.


  • Vispat brynt smör: Hetta upp smöret i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Häll över smöret i en bunke och ställ in i kylen tills det stelnat. Vispa sedan smöret med elvisp, tillsätt olivolja och vispa tills det är fluffigt. 


  • Vitlöksrostad potatis: Tärna potatisen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med pressad vitlök, olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen 15 min. Lägg cocktailtomaterna på andra sidan plåten. Krydda med salt, socker och lite olivolja. Tillaga allt i ytterligare 5-8 min.


  • Ruccolasallad: Blanda ruccola (sköljd) med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.


  • Skär torskfilé i 2 portionsbitar. Krydda med salt. Stek 4-5 min i en stekpanna med olivolja.


  • Finriv Grana Padano (gärna på microplane). Servera nystekt torsk med brynt smör, riven ost, rostad potatis, rostade tomater och ruccolasallad.



    Smaklig måltid

    /Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 14 juli 19:42


   Jordgubbspannacotta   4 portioner   Ingredienser: 2 gelatinblad200 g jordgubbar1 lime – zest och juice1 tsk vaniljsocker5 dl vispgrädde1 dl strösocker     Gör så här:1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minute...

Av Carina Andersson - Söndag 14 juli 19:30


   Grillad lax med asiatisk sallad och srirachadressing   4 portioner Ingredienser: Lax 360 g lax 0.5 st krukor Koriander - färsk 2 tsk Fänkål Krydda 2 tsk Chiliflakes 0.5 tsk Flingsalt Asiatisk sallad 1 st Romansallat ...

Av Carina Andersson - Söndag 14 juli 19:21


   Citronsås 3-4 personer   Ingredienser: 1 dl vispgrädde 2 dl créme fraiche 1 fiskbuljong 1 citron citronpeppar   Gör så här: Värm vispgrädde och créme fraicken tillsammans med buljongen försiktigt. Riv skalet från citronen...

Av Carina Andersson - Tisdag 2 juli 14:50


   Budapesttårta med syrlig jordgubbsgrädde   Ingredienser:   Budapestbottnar: 140 g hasselnötter 6 stora äggvitor 2 dl strösocker (till äggvispet) 1 dl majsstärkelse 2 dl strösocker (till hasselnötterna) Syrlig jordgubbsgrädde...

Av Carina Andersson - Tisdag 2 juli 14:46


   Karibisk coleslaw 6-8 personer Ingredienser: 1 kg vitkål (gärna spetskål)2 st morötter1 röd lök1 röd paprika1 mogen mango1 liten burk ananasringar1 färsk chili (valfritt)1,5 tsk dijonsenap3/4 dl majonnäsSalt & peppar Gör så här: ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se