Direktlänk till inlägg 15 september 2019
Basilikakyckling med fyllda champinjonhattar
4 portioner
Ingredienser:
600 g minutkyckling
125 g färskost med basilika
6-8 skivor lufttorkad skinka
8 stora champinjoner
1 röd paprika
1 rödlök
1/2 msk olivolja
2 msk hackad basilika
75 g brieost
150 g coctailtomater
30 g pinjenötter
1/2 kruka färsk basilika
salt
svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200grader.Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda och strö på salt och svartpeppar.
Bred på färskost och rulla i hop.Rulla en skinkbit runt varje kycklingfilé och lägg på en plåt.
Skär bort foten på champinjonerna.Tärna paprika, skala och finhacka rödlök.
Hetta upp en stekpanna med olja och bryn paprika och rödlök några minuter.
Blanda ner basilika och lägg fyllningen i champinjonhattarna.Skiva brieosten och lägg över.
Lägg champinjonhattarna bredvid kycklingrullarna på plåten.Lägg tomaterna runt om och strö på pinjenötter.
Sätt in i ugnen i 20 minuter.Servera med färsk basilika och rucolasallad ( eller klyftpotatis om du inte äter LCHF)
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 | |||||||||
|