Direktlänk till inlägg 29 juli 2013
Fisksoppa med smak av saffran, vitlök och timjan.
4 portioner
Ingredienser:
Soppa
400 g torskrygg
300 g laxfilé
400 g räkor (med skal)
0.5 st purjolök
1 st gul lök
1.5 tsk tomatpuré
2.5 dl matlagningsgrädde
1 st vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2.5 dl vitt vin
1.5 st fiskbuljongstärning
1 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 paket saffran
Sås
2 dl crème fraiche
2 st pressade vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Gör så här
1. Blanda ihop såsen och ställ i kylen. Smält smör i en gryta och fräs löken i det. Lägg i pressad vitlök, kryddor och fräs ihop.
2. Häll på vin, vatten, fiskbuljong och koka samman. Häll i grädde, crème fraiche och saffran, koka 15 minuter.
3. Så långt kan man göra klart. Precis innan serveringen lägg i den tärnade fisken och sjud i 6-7 minuter.
4. Lägg upp i tallrik och garnera med rikligt med räkor och färsk timjan.
5. Servera såsen och eventuellt ett gott bröd.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 | 9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 |
31 | |||||||
|