Direktlänk till inlägg 9 februari 2014

Citronpanerade fläskkotletter med ris, ärter och tomatsås

Av Carina Andersson - 9 februari 2014 18:45

  

Citronpanerade fläskkotletter med ris, ärter och tomatsås


4 portioner



Ingredienser:

  • 4 port ris

Ärtfräs

  • 1 rödlök
  • 1 vitlök
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 förp gröna ärter (à 250 g)
  • 1 tsk olivolja

Kotletter

  • 1 citron
  • 1 dl ströbröd
  • 2 tsk rosmarin
  • 4 skivor fläskkotletter
  • salt och peppar
  • 3 msk senap
  • 2 msk olivolja
  • 380 g pastasås arrabbiata

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Ärtfräs: Skala lök och vitlök, hacka dem och persiljan. Spola ärterna i ljummet vatten.
  • Kotletter: Skölj citronen och riv skalet fint. Blanda ströbröd med citronskal och smulad rosmarin på en stor tallrik.
  • Krydda kotletterna med salt och peppar. Pensla dem på båda sidor med senapen. Lägg sedan kotletterna med ena sidan ner i ströbrödet. Pressa försiktigt ner kotletterna så att blandningen fäster jämnt, ös med en sked ströbröd på ovansidan och pressa försiktigt in ströbrödet även på den sidan. Kotletterna har nu fått en jämn och lagom tjock panering.
  • Värm upp olivoljan i en stekpanna på ganska hög värme och bryn kotletterna så att de får en gyllenbrun färg på båda sidor. Passa noga så paneringen inte blir bränd.
  • Sänk värmen och fortsätt steka kotletterna tills de är genomstekta, 5–10 minuter.
  • Ärtfräs: Fräs lök och vitlök i olivoljan och vänd ner ärterna. Låt dem bli varma och krydda med salt och peppar. Vänd ner persiljan i fräset.
  • Värm pastasåsen och servera till kotletterna, ärtfräset och riset.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards