Direktlänk till inlägg 10 februari 2014

Tonnarelli med bolognese och köttbullar

Av Carina Andersson - 10 februari 2014 19:58

  

Tonnarelli med bolognese och köttbullar


4 portioner



Ingredienser:

  • 500g pasta (gärna tonnarelli)

Köttbullar

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 dl riven parmesanost
  • ca 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 500 g pastasås (bolognese)
  • 65 g rucola

Gör så här:

  • Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  • Köttbullar: Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt det svälla några minuter. Riv osten. Blanda ner färsen och hälften av osten i ströbrödet. Krydda med salt och peppar.
  • Forma färsen till stora köttbullar.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Under tiden pastan kokar så steks köttbullarna. Stek köttbullarna i oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Vänd dem med två matskedar så att de får fin stekyta runtom. Häll på såsen och låt puttra ca 6 minuter.
  • Servera pastan med köttbullarna, tomatsåsen, resten av parmesanosten och rucolan.

Lycka till

/Carina

 
 
Carina

Carina

10 februari 2014 20:55

Hej ! Vad roligt med en matblogg och jag länkar dig gärna för att lätt hitta hit och hämta middags tips.

Hälsningar Carina

http://carri.bloggagratis.se

Carina Andersson

10 februari 2014 21:15

Hej Carina! Trevligt att du hitta hit. Du är varmt välkommen tillbaka.
Med vänlig hälsning Carina

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards