Direktlänk till inlägg 3 augusti 2015

Älgkebab med ugnsbakad blomkål och rödbetstzatziki

Av Carina Andersson - 3 augusti 2015 19:44

  

Älgkebab med ugnsbakad blomkål och rödbetstzatziki


4 portioner


Ingredienser:

500 g älgfärs

2 gula lökar

1 dl hackad jalapeno

1 ägg

1 dl vispgrädde

2 tsk potatismjöl

svartpeppar

salt

grillspett i trä


1 helt blomkålshuvud

100 g smör

flingsalt


2 förkokta rödbetor

3 dl turkisk yoghurt

2 vitlöksklyftor

1/2 pressad citron

2 msk flytande honung

salt

svartpeppar



Gör så här:


Älgkebab:Lägg spetten i blöt.

Hacka lök och jalapeno.Blanda färsen med ägg,grädde,lök och jalapeno.Pudra ner potatismjölet under omrörning så att det inte klumpar sig.

Smaka av med salt och peppar.

Dela färsen i åtta lika stora delar och forma dem runt spettet till avlånga kebaber.

Låt vila i lylen ett par timmar.

Tillagas sedan på grillen eller i ugnen 175 grader i 25-30 minuter.


Blomkålen:Tag bort de gröna blasten.Slär ett kryss under rotenätt ugnen på 200 grader.Tvätta rent blomkålshuvudet och torka av med hushållspapper.Skär ett kryss under roten,tre-fyra centimeter upp i kålhuvudet.

Gnid in blomkålen med smör så det täcker, strö över rikligt med flingsalt.Baka i ugn 45 minuter.


Rödbetstzatziki:Skala och strimla rödbetorna fint, gärna på mandolin. Blanda ner yoghurten i rödbetorna och tillsätt pressad vitlök och citron.Tillsätt sedan honung, salt och peppar.




Lycka till

/Carina



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards