Direktlänk till inlägg 3 augusti 2015
Älgkebab med ugnsbakad blomkål och rödbetstzatziki
4 portioner
Ingredienser:
500 g älgfärs
2 gula lökar
1 dl hackad jalapeno
1 ägg
1 dl vispgrädde
2 tsk potatismjöl
svartpeppar
salt
grillspett i trä
1 helt blomkålshuvud
100 g smör
flingsalt
2 förkokta rödbetor
3 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
1/2 pressad citron
2 msk flytande honung
salt
svartpeppar
Gör så här:
Älgkebab:Lägg spetten i blöt.
Hacka lök och jalapeno.Blanda färsen med ägg,grädde,lök och jalapeno.Pudra ner potatismjölet under omrörning så att det inte klumpar sig.
Smaka av med salt och peppar.
Dela färsen i åtta lika stora delar och forma dem runt spettet till avlånga kebaber.
Låt vila i lylen ett par timmar.
Tillagas sedan på grillen eller i ugnen 175 grader i 25-30 minuter.
Blomkålen:Tag bort de gröna blasten.Slär ett kryss under rotenätt ugnen på 200 grader.Tvätta rent blomkålshuvudet och torka av med hushållspapper.Skär ett kryss under roten,tre-fyra centimeter upp i kålhuvudet.
Gnid in blomkålen med smör så det täcker, strö över rikligt med flingsalt.Baka i ugn 45 minuter.
Rödbetstzatziki:Skala och strimla rödbetorna fint, gärna på mandolin. Blanda ner yoghurten i rödbetorna och tillsätt pressad vitlök och citron.Tillsätt sedan honung, salt och peppar.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 | 5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|