Direktlänk till inlägg 10 november 2015
Cheesecake med karamell
Ingredienser
Karamellsås:
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
100 smör
1 dl ljus sirap
1/2 tsk vaniljsocker
Botten:
12 digestivekex
75 g smält smör
1 msk kanel
Fyllning:
600 g färskost
3 dl muscovadoråsocker
4 tsk vaniljsocker
skal från en halv citron
4 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Botten: Krossa digestivekexen och blanda med smält smör och kanel.Tryck ut smulorna i botten av en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Låt stå i kylen medans du för karamellsås och fyllning.
Karamellsås: Blanda grädde,socker,smör och sirap i en kastrull och koka tills såsen tjocknat.Tillsätt vaniljsocker.
Fyllning: Rör i hop färskost,muscovadoråsocker,vaniljsocker och citronskal.Tillsätt ägg och vispgrädde under omrörning.
Häll fyllningen i pajskalet och ringla över cirka 1 dl karamellsås.Rör lite med en gaffel.Grädda mitt i ugnen cirka 55 minuter.Låt kakan svalna.Ställ i kylen tills kakan är kall.
Lossa försiktigt från formen.Häll karamellsåsen över cheesecaken och strö över lite valfri strössel.
Lycka till
/Carina
Karamellsås:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 | 11 | 12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|