Direktlänk till inlägg 6 september 2020
Äppelpaj
Ingredienser:
Smuldeg:
100 g smör
3 dl mandelmjöl
2 dl kokosflingor
2 msk sötströ
1 msk vaniljpulver
Äpplen:
6 äpplen
2 tsk kanel
Topping:
50 g mandelspån
Gör så här:
Låt smöret stå framme en stund så att det blir mjukt.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda i hop alla ingredienser till smulpajen i en bunke, arbeta i hop till en smulig deg med en gaffel eller elvisp.
Skala och skär äpplen i mindre bitar.Lägg dem i en smord pajporm.Strö över kanel.
Fördela smuldegen över äpplena.Strö över mandelspån.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Pudra över lite florsocker, servera med vaniljfluff, receptet här>>>
Ät och njut
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|